05-05-2023 – 07-05-2023 Pandaweekend

Door omstandigheden hebben we onze Openingsduik moeten aflassen, dus na onze clubreis kijken we nu uit naar het Pandaweekend. Dit is jaarlijks onze meest besproken uitstap. Waarschijnlijk omdat we er ook een feestje doen en niet enkel duiken :D.

Voor dat feestje verkleden we ons, hoe kan het ook anders, we zijn bijna allemaal opgegroeid in de streek gekend voor karnaval. Al een aantal jaren spreken we ook een thema af, deze keer zijn we door een brainstormsessie na de training in het Signaal, tussen pot en pint, gekomen op: Geilige Kerk. Of dat nu de beste plek was of het beste moment om tot een thema te komen, 't is discusieerbaar, maar dat we weer veel plezier hebben gehad (en weinig hebben geslapen), dat staat vast!

Naar jaarlijkse gewoonte spreken we eerst af in het restaurant Jeanzz, gemakkelijker om de files te vermijden en 't is ook wat rustiger rijden, wetende dat we de boot niet zullen missen. 😉 Ondertussen hebben we dan ook nog eens lekker gegeten vooraleer in te schepen.

Rond 20u trekken we naar de haven van Den Osse om in te schepen, er wordt weer serieus gesleurd met materiaal, precies een volksverhuizing! Eens iedereen aan boord is, krijgen we nog een briefing van Herman over de regels en gewoontes aan boord. En dan kunnen we nog genieten van een nachtduik. We liggen de hoek om van de haven, dus tussen de duikstekken Den Osse haven en Nieuwe Kerkweg. Tijdens deze 1e duik vinden we al veel naaktslakken: brede ringsprietslag en groene wierslakken met hopen. De kreeften zijn massaal aanwezig, ook noordzeekrabben worden gezien en vele garnaaltjes, spookkreeftjes, kwallen en grondeltjes. Iedereen komt uit het water met een glimlach op het gezicht. We genieten na de duik in de bar nog van een drankje en gaan dan slapen.

Op zaterdag doen we nog een duik op dezelfde plek, na het ontbijt. De zon is van de partij, dus het is echt genieten op het dek. Na de duik varen we door naar Preekhil, één van onze favorieten tijdens dit weekend, aangezien we daar op andere dagen niet geraken. Op deze duikstek wordt ook minder gedoken en dat zie je onder water. Ook hier genieten we weer van de vele slakken, deze keer ook de bruine plooislak, maar soms nog heel klein. Er zitten al veel meer kwallen in het water, deze zien bewegen blijft ook mooi. De kreeften zit hier iets meer weggestoken, maar we zien af en toe grote exemplaren. Na het diner doen we hier nog een schemerduik, een echte nachtduik lukt niet, want we willen ook niet té laat starten met ons feestje. We zien tijdens de nachtduik ook nog een zeedonderpad, kreeften op wandel, een noordzeekrab, paling, garnalen, spookkreeftjes, kwallen, ... We genieten allemaal volop, maar we kijken ook al uit naar het laatste deel van de avond ;).

Eens uit het water blijken de achterblijvers al volop bezig met de voorbereidingen: er wordt geshminkt, gelachen, kledij aangetrokken, gelachen, haar goed gelegd, gelachen, pruiken opgezet, gelachen, echt super plezant! Eens iedereen klaar is kunnen we erin vliegen. DJ van dienst is Joeri en hij start direct de goeie sfeermuziek. Herman en de crew kennen ons ondertussen al en ze genieten mee. We maken er een leuk feest van en iedereen gaat uiteindelijk moe maar voldaan naar bed.

Op zondag kunnen we nog genieten van 2 duiken rond Dreischor. Ook nu is de zon van de partij en voor sommigen is dit het teken om op het dek te relaxen terwijl de rest gaat duiken. Dreischor is gekend voor de kreeften en blijkbaar zijn ze niet te tellen. Ook nu weer de brede ringsprietslakken, groene wierslakken en mooie gekleurde sponzen en wieren. Hier tussen wordt ook al het leven dat we kennen gespot. We krijgen nog een lekkere maaltijdsoep voorgeschoteld en ondertussen varen we terug naar de haven. Iedereen is blij dat hij/ zij mee is geweest en er is nog maar 1 vraag: welk thema kiezen we volgend jaar?

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.