07-03-2023 – 19-03-2023 Clubreis Abu Dabbab Egypte

We mogen naar Egypte! We trekken met 12 duikers naar Abu Dabbab, via de luchthaven van Marsa Alam. De eerste 6 komen toe op 7/03, de andere 6 op 12/03. Samen keren we terug op zondag 19 maart.

Groep 1 zijn Arne, Roos, Dirk 1, Marleen, Joeri en Sabine. Na aankomst en inchecken in het hotel trekken ze naar het duikcentrum van het hotel . We krijgen daar een ganse uitleg en rondleiding, doen alle administratie en bij het overhandigen van de vouchers komen we tot de vaststelling dat we in het verkeerde duikcentrum staan 🙄. Wij duiken niet met het duikcentrum van het hotel, maar met datgene dat langs het strand ligt, tussen ons hotel en een ander hotel. Dus wij naar daar om ook daar alle administratie te doen, rondleiding te krijgen en afspraken te maken voor de volgende dag te duiken.

Woensdag is het dan zover, we mogen duiken!! We doen een check dive in de baai en waar het rif meestal dan iets minder mooi is door de vele beginnende duikers en snorkelaars, is hier net het tegenovergestelde. Ze doen echt hun best om zorg te dragen en dat maakt dat we mogen genieten van een mooie eerste huisrifduik. We zien al direct vele rifvissen, verschillende schildpadden en prachtig koraal. Na ons oppervlakte-interval trekken we naar de andere kant van de baai en ook hier zien we vele schildpadden en mooi koraal. Een aantal blue spotted stingray, een murene, nemootjes, ... . We besluiten wel op de volgende dagen te genieten van de speedboat en reserveren ook al direct een plek op de dagboot naar Sataya om te snorkelen met dolfijnen. Alle duikstekken die we met de speedboat aandoen zijn prachtig. Er zijn redelijk wat 'swimthroughs' met heel mooi koraal en mooie lichtinval en veel vis. Ook nu zien we verschillende stingrays, nemo's, schildpadden, vlindervissen, murenes, trevallies, snappers, trigger fish, .... . Het toppunt van deze 1e dagen is echter wel het snorkelen met de dolfijnen! Ze komen zo dichtbij en kijken dan, je ziet gewoon de intelligentie in hun ogen. Dan wetende dat zij beslissen om naar ons te komen en dat dit niet gemanipuleerd is, dat is gewoon super!

Op zondag komt groep 2 toe: Dirk 2, Michel, Thomas, Jens, Lino en Karel. Het inchecken verloopt vlot en na het wisselen van winterkledij voor zomerkledij trekken ook zij naar het duikcentrum om alles in orde te maken voor het duiken. Zij starten met de checkdive op maandag en doen erna nog een zodiac duik in de baai. Zo genieten ze ook van het huisrif en iedereen is blij met alles wat ze te zien krijgen onder water. De volgende dagen doen ook zij een paar speedbootduiken en ze zijn ook allemaal enthousiast. Bij het duikcentrum doen ze ons ondertussen een voorstel om een mini-liveaboard te doen met 1 overnachting. Wij waren zo enthousiast over het snorkelen met de dolfijnen dat ze ons ook willen laten genieten van een andere plek, die ze nog beter vinden. Dus zo gezegd, zo gedaan, op donderdag schepen we in en vertrekken voor 2 dagen vanuit de haven van Hamata. We mogen ook nu weer genieten van prachtige riffen, swimthroughs, een wrak, heel veel vis en tussendoor kunnen we 2x snorkelen met de dolfijnen. Het duikcentrum had gelijk, deze keer was de interactie met de dolfijnen nóg beter! Grote groepen dolfijnen spelen met elkaar, laten hun kleintjes zien en komen ook tussen iedereen door naar de oppervlakte voor te ademen. Fantastisch!

Wanneer we terugkeren naar het hotel is iedereen moe maar voldaan. De laatste dag wordt al het duikgerief gespoeld en te drogen gehangen, we genieten van strand, zwembad, glijbanen, massages enzovoort om nog even te genieten vooraleer terug te keren.

Foto's: https://photos.app.goo.gl/kQXzL9exJpPhyRsR6

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.