13-06-2021 Sint-Annaland en Strijenham

Onze favoriete duikstekken staan vandaag op de planning. Sint-Annaland kan ons altijd bekoren door de prachtige gele sponzen, het goeie zicht en het vele leven dat je hier kan vinden. Strijenham is meestal een bloemenveld onderwater, eentje met velden van anjelieren en deze zijn prachtig om te bewonderen.

We spreken op tijd af en zelfs dan moeten we niet echt vroeg opstaan, oef! Ruim op voorhand komen we aan en zo kunnen we nog genieten van wat in de zon te zitten en te babbelen met zicht op de haven. Marleen, Dirk, Sabine en Joeri zijn de aanwezige duikers vandaag. Na wat gezellig kletsen maken we ons klaar en rond 11u45 liggen we in het water. Het is op het strandje een gezellige drukte, iedereen komt genieten van het goeie weer.

Onderwater komen we al vlug eitjes tegen van de naaktslakken, nu is het zoeken naar welke naaktslak natuurlijk. Al vlug vinden we de millenium wratslak en wauw zeg, wat zijn ze groot! Tussen de rotsblokken zien we kreeften schuilen, al zijn er deze keer ook een aantal op wandel. Dat is wel wat raar, meestal zie je dit vanaf schemerdonker meer gebeuren. Tussen de zeesla ligt een grote zeenaald en onder stukjes schelp kunnen we zeeappels zien. Een noordzeekrab zit ook tussen sponzen geduwd en we komen overal op het zand zeesterren tegen en platvisjes. Sabine en Joeri moeten hun duik iets inkorten, want Sabine voelt het water nogal vlot binnenstromen langs de seal van haar mouw. Een droogpak vol water is niet aan te raden, dus best dat we ervoor zorgen om de duik op tijd af te breken.

Na de lunch trekken we naar Strijenham. Het gaatje is gevonden in de seal en we besluiten even te stoppen aan een tankstation om te kijken of ze daar duct tape hebben. Op die manier kan het gaatje worden afgeplakt en kan Sabine de 2e duik toch meedoen. Ondertussen stijgt de temperatuur nog en op de parking van Strijenham is het bakken geblazen. Gelukkig brengt het water verkoeling en het droogpak van Sabine blijft droog. We kunnen echt genieten van de velden met anjelieren en op het zand vinden we nog sepiola's die komen spelen in het licht van onze lampen. Ook hier zien we kreeften, millenium wratslakken, groene wierslakjes en vele platvisjes.

Na een goed uur duiken komen we boven en na het opruimen van al ons materiaal genieten we nog van een vers gebakken chocoladecake met zicht op de Oosterschelde. Amai, deze daguitstap was leuk!

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.