15-08-2023

Dinsdag 15 augustus is een vrije dag, een gelegenheid om enkele uren in en rond het water door te brengen. Zondag hebben we 2 prachtige duikstekken bekeken, met een dagje rust tussen, komt de keuze voor Ekeren als 'place to be' uit de bus. We zijn met 7 duikers die willen genieten van een midweek duikdag.
Sabine en Joeri zijn een buddypaar, Joeri wil graag nog wat oefenen met zijn camera en ze gaan naar
de overkant van de put omdat het daar rustig is. Patrick en Dirk zijn een buddyteam, deze houden het bij een kort duikje omdat Dirk nog een middagshift op zijn werk voor de boeg heeft. Roos, Arne en Marleen duiken samen, Roos heeft duikleiding, ze kiest om de rechtse kant van de put te volgen en ondiep terug te keren, om zo tussen de waterplanten naar leven te zoeken.
Het water is helder en het is een zonnige dag. Iedereen heeft grote scholen vis gezien, wat prachtig is in
het zonlicht. Arne, Roos en Marleen zien op een diepte van -1.5 m een grote slapende snoek en verderop zien ze er nog ene die hun een tijd gezelschap houdt. Ook 2 karpers laten zich bewonderen. Sabine en Joeri zien ook vele scholen vis en een paar zeelten passeren ook. Aan het begin van hun duik zien ze een duikende vogel, die schiet met een enorme snelheid voorbij. Grappig!
Na 70 minuten ontmoeten buddypaar Sabine/Joeri en buddytrio Roos/Arne/Marleen elkaar aan de trap.
De laatste zijn even acteur en spelen mee in Joeri zijn film.
We stappen samen naar de parking. Alle 5 content van onze duik in de Ekerse plas.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.