24-09-2023 La Gombe

La Gombe is een steengroeve waar we ieder jaar weer naar uitkijken om te duiken. Voor de liefhebbers van "oud ijzer" liggen er verschillende objecten in het water en voor de natuurliefhebbers zit er veel vis.

We spreken af ter plaatse om 10u. We zijn met 14 duikers en 2 supporters. Terwijl Joeri de inschrijvingen regelt, geeft Sabine al uitleg aan Arne voor zijn diep specialty. Buddyteams worden dan ook ingedeeld en zo duiken Dirk 2 en Eva samen, Vera en Frank, Lino en Thomas, Dirk 1 en Pieter, Joeri en Olivier, Marleen en Shona en Sabine en Arne.

Eens we naar het water trekken, beginnen Karla en Ingrid aan hun wandeling in de buurt. Deze blijkt ook heel mooi te zijn, met uitzicht op nog andere meren.

Ondertussen genieten we allemaal onder water van de vele vissen die ons kruisen, steuren die over ons hoofd passeren omdat ze willen genieten van de bellen op hun buik. Er zijn ook een aantal scholen hele kleine visjes en ook de karpers zijn in aantal toegenomen. We zien ook massaal grondeltjes, 't is echt prachtig om zien.

Na een goed uur duiken komt iedereen boven en aan de glimlachen te zien, was het voor iedereen een leuke duik. We lunchen samen aan onze auto's, terwijl ons duikpakken kunnen drogen. Het weer is perfect, niet té warm, lekker zonnig. En ondertussen kunnen we bijpraten of info vragen/ geven over materiaal en opleidingen.

Tegen 14u15 mogen we terug het water in springen en de meesten maken nu een ondiepere toer, langs bootjes, auto, schietstoel, vazen en buizen. Ook nu kom je overal vis tegen en vooral aan het punt om de safety stop te doen is het genieten. Als de vissen denken dat je eten hebt, zouden ze zelfs met hun neus in je zakken zitten. 😉

Na deze duik genieten we van een drankje aan de banken op het terrein, we vullen dan ook onze logboeken in. Computers worden vergeleken, soorten vissen opgezocht en opgeschreven.

We trekken daarna naar Le Narval, aangezien we van al die duiken toch honger krijgen. Steak pavé is daar traditie, dus de stenen worden er opgewarmd en samen met de frieten eten we zo deze lekkere steaks.

We krijgen van verschillende leden te horen dat ze vandaag hebben genoten van deze dag, dus volgend jaar doen we dat terug uiteraard! 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.