28-10-2023 – 29-10-2023 Kempervennen

We trekken dit weekend de grens over naar Nederland om daar OW-proeven te doen met onze Nederlandse vrienden/studenten. Er ligt daar een mooi platform om de oefeningen te doen en als extraatje kunnen we ook op zoek gaan naar meervallen.

Op zaterdag doen we OW-duik 1 en 2 en de proeven verlopen vlot: bril klaren, automaat terughalen, zweven, vinpivot, navigeren, duikje maken, het gaat allemaal goed vooruit. Het zicht is jammer genoeg niet denderend, dus tijdens de toertjes zien we wel bootjes liggen en rioolbuizen, maar er wordt weinig vis gezien. Als lunch kunnen we genieten van hot dogs, dus we genieten volop, van duiken krijg je altijd wel honger.

Op zondag krijgen we er extra supporters bij: Marleen, Dirk, Olivier, Karel, Matti, Patrick en Gino duiken vandaag mee. Terwijl wij OW-duik 3 afwerken, trekken zij op zoek naar de meerval. Tijdens een oefening navigeren zien Sabine en Elroy vlak voor hun een meerval voorbij zwemmen. De rest van de duikers zien baarzen en ook een snoek. Het zicht blijft slecht, maar toch is iedereen enthousiast. Wie nog niet veel vis zag, wil zeker tijdens de 2e duik van de dag een nieuwe poging wagen. Als lunch genieten we deze keer van een hamburger op de BBQ, heel lekker!

Voor de OW-studenten moet enkel nog de CESA worden afgewerkt en kan er daarna nog een mooie route worden gedaan tijdens het duiken. De studenten zien ook nog een grote snoek en ook Marcel en Lucas kunnen samen met Joeri een meerval zien voorbij zwemmen. Ook bij onze leden wordt de snoek gezien en sommigen zien ook een meerval.

Ondanks het koudere weer en het mindere zicht werden er 3 OW-studenten gebrevetteerd en hadden onze leden een gezellige duikdag in Nederland. 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.