05-05-2024 De Nekker

We spreken vandaag af met onze vaste kern: Marleen, Dirk, Sabine en Joeri. We werken samen aan een juist plan van deze duikstek. We kennen de meeste coördinaten en afstanden, maar toch ontbreken we er nog een paar.

Gisteren liet Marleen weten dat ze ziek is, dus Yannick gaat mee in haar plaats. Sabine bakte nog een cake voor na de duik en we hebben geluk, de zon laat zich zien vandaag!

We spreken alles goed door, delen ons in buddyteams in en maken ons klaar. Dirk en Sabine gaan eerder richting platform, Kagenaar, helicopter, boom, ... En Joeri en Yannick willen de bus definitief vastleggen tov verschillende objecten.

Zo'n opdracht onder water houdt je echt bezig, dat is plezant, een doel hebben. Dus we tellen kicks en gebruiken ons kompas goed, noteren op onze leitjes, zoeken ook naar details bij alle objecten. Allemaal in voorbereiding van de zoektocht die gepland staat half juni.

Na een dik uur komen Dirk en Sabine uit het water, Joeri en Yannick blijven nog even weg. Blijkbaar hebben ze in het uitleggen van het kompas toch de piramide gemist (ons coördinaat klopte dus niet helemaal) en zijn na wat omzwermingen terecht gekomen aan het achterste deel van de duikplas. Ook daar liggen objecten, maar die zone willen we verder uitwerken op een later moment. Alleszins hebben ze een prachtige duik gemaakt en konden al zeggen wat er daar allemaal te zien is.

Na de debriefing en het omkleden, tijd om een stukje cake te eten. 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.