16-06-2024 Zoektocht De Nekker

Er is een plan van De Nekker met een deel van de duikobjecten erop, maar die staan niet echt correct ingetekend. Een deel van de objecten staat er niet op, dus daar kennen we ook de coördinaten niet van. Het is al een tijd een droom/ idee van Sabine om dit plan up-to-date te zetten. Eindelijk hebben we tijd om eraan te werken.

Tijdens eerdere duiken werden er coördinaten gezocht en gevonden, vinslagen geteld om afstanden te kennen en zo zijn we tot een goed plan gekomen met zo goed als alle objecten erop. Zeker die in het voorste deel van de vijver staan er op. We dachten, we maken het leuk voor onze leden en koppelen er een vragenlijst aan vast, waarbij ze de antwoorden bij verschillende objecten kunnen vinden.

Arne, Karel, Lino, Tom, Elroy en Patricia schrijven zich in. Marleen, Joeri en Sabine komen ook, maar zij kunnen niet meedoen, aangezien ze de vragenlijst hebben opgesteld. Uiteindelijk vallen Arne en Marleen af, wegens omstandigheden. Patricia voelt zich iets minder goed, dus duikt ook niet vandaag. We besluiten de zoektocht zelf uit te stellen, maar laten de aanwezigen wel al het plan uittesten. Er worden 2 buddyteams samengesteld, Joeri zou graag helemaal achteraan willen filmen en Karel, Tom en Lino willen De Kagenaar gaan bewonderen. We zien veel scholen kleine visjes, echt massa's! Mooi om zien, zeker in het licht van onze duiklamp. Aan De Kagenaar zit ook nog eens een grote baars, die hier handig van gebruik maakt om deze op te eten! Sabine schrikt zich een ongeluk als deze ineens in haar zichtveld schiet om in een school te vliegen.

We zien nog de boom, fiets, R4, buis, staketsel, boot en parabool, allemaal volledig begroeid met mosselen.

Er komen nog paar goeie tips om het plan nog wat bij te werken en zo kunnen we nu eens kijken naar een andere datum voor onze zoektocht.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.