18 en 19-05-2024 Rescue opleiding De Nekker

Lino, Roos en Dirk doen vandaag en morgen de oefeningen en scenario's voor hun Rescue brevet. Het weer is ok, ze geven nog regen, maar we zien wel.

Na een algemene briefing door Sabine en Joeri maken we allemaal ons materiaal klaar en gaan naar het water. Marleen is er vandaag ook bij, om als slachtoffer haar te laten redden. 😀

Er wordt met een touw gegooid, er zijn vermoeide duikers, duikers in paniek en alles wordt vlot opgelost. Ook onder water lopen de oefeningen vlot en vermiste duikers worden zo naar boven gebracht, zoals het is geleerd in het zwembad. Hier en daar wordt er nog een tip mee gegeven, maar we zijn content met de resultaten. We lunchen even vooraleer aan het zwaarste deel te beginnen.

Nu moeten de slachtoffers worden beademd, terwijl hun materiaal wordt uitgedaan, ze worden aan de kant gesleept en er wordt ook nog verder beademd en gereanimeerd op de pop. Na een heel vermoeiende dag, sluiten we de dag nog altijd met een zonnetje boven ons, af.

Op zondag volgen dan de 2 scenario's. We zijn allemaal nog moe van de dag ervoor, 't is toch wel een zwaar programma om af te werken!

De scenario's verlopen ook heel vlot en alle studenten slagen hiervoor. We zijn echt fier hoe goed ze het allemaal hebben gedaan. Op zondag waren er ook nog supporters aanwezig: Kris, Michel en Tom. Na hun duik trekken ze naar het terras van het cafetaria en we vervoegen hun om de dag met een dik verdiende pint af te sluiten.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.