26-04-2024 – 28-04-204 Pandaweekend Grevelingenmeer

We kijken ieder jaar uit naar dit weekend, dus we tellen af, zeker omdat we op zaterdagavond ook een feestje doen. Wie nu het meest naar wat uitkijkt, laten we even in het midden. 😀

We schepen in op vrijdagavond nadat we eerst nog samen hebben gegeten in Jeanzz. We varen uit met een prachtige zonsondergang richting het westen. Onze duikstek voor vanavond ligt tussen de Nieuwe Kerkweg en de Kabbelaar. We maken ons klaar voor de nachtduik en moeten wel een goed stukje snorkelen richting de kant. Eens onderwater is het zicht fenomenaal. We zien een mooie wand begroeid met oesters en daartussen toch wat leven: noordzeekrabben, grote zeenaald, kreeften, krabben, kwallen en heel veel garnalen. Na een duik van 40 a 45 minuten komt iedereen terug uit het water, de temperatuur zit zo rond de 11 a 12°, wat nog niet heel warm is. Na de duik vullen we onze logboeken in, praten we nog wat na in de bar en gaan dan slapen.

Op zaterdagochtend doen we op dezelfde duikstek nog een duik en ook nu wordt er weer veel leven gezien. Vooral het zicht wordt enorm geapprecieerd ook. We zien weer veel garnalen, krabben, kreeften, kwallen en ook een paar noordzeekrabben.

Na de duik genieten we van een lekkere lunch en varen daarna naar de overkant van het Grevelingenmeer. We leggen aan bij Preekhil en kunnen hier in de namiddag duiken. Dit is een duikstek die voor ons niet bereikbaar is vanaf de kant, dus we vinden het altijd leuk om hier te duiken. Deze stek is ook mooi met een glooiend landschap onderwater. We maken ons dan ook weer klaar om te water te gaan. Ook hier is er een mooie wand vol met oesters met daartussen veel leven. Ook hier vinden we wel wat kreeften, krabben, garnalen en heel veel kwallen. Ook botervissen zijn hier volop aanwezig en kronkelen weg als ze ons zien. Ook deze keer komen we uit het water na een goeie 45 minuten duiken. Van duiken krijgen we altijd honger en ook nu genieten we van lekker eten.

Na het diner varen we terug zuidwaarts richting 't Koepeltje. Deze stek is prachtig, maar aangezien we 's avonds een feestje hebben gepland, dat ook nog eens een verrassing is voor Nicholaas als vrijgezellenavond, gaan enkel hij en Stijn duiken. Meerdere buddies doen alsof ze zich klaarmaken, maar gaan niet te water. Wij moeten de bar aankleden en ook wijzelf verkleden ons om Nicholaas op te wachten na de duik.

De verrassing is compleet, de ambiance super en we amuseren ons op goeie muziek. Er wordt veel gelachen en gedanst en zo passeren de uren snel. We slapen heel goed en op zondagochtend lukt het toch iets minder goed om uit ons bed te geraken.

Vannacht was het heel winderig, dus lagen we aangemeerd aan een nooddok. We kunnen nog wel duiken, maar we moeten schuilen voor de hevige wind. Gelukkig kan dit aan 't Koepeltje, dus ook nu kunnen we daar duiken.

Er worden wel wat noordzeekrabben gezien, garnalen en krabben. Aan de oppervlakte hebben we het geluk om zeehonden te zien spelen, ze slagen erin om altijd achter een buddypaar te blijven, ook al draaien die rond hun as om te kijken wat er aan de hand is. Hilarisch!

We besluiten geen 2e duik te doen vandaag en varen dus eerder terug. Zo komen we aan rond 15u en kunnen we dus iets vroeger naar huis. Het was weer een heel leuk weekend, jammer dat het weer niet beter was, maar door het plezier van de bende hebben we daar amper last van gehad.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.