Boschmolenplas

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
23 augustus 2020 @ 10:00 – 17:00
2020-08-23T10:00:00+02:00
2020-08-23T17:00:00+02:00
Waar:
Boschmolenplas
Bosmolenweg 5
6097 Heel
Nederland
Kosten:
9.5€/dag
Contact:
SM-team

Wat: De Boschmolenplas is een fraaie en populaire duikstek met zeer helder water, veel leven en een groot aantal objecten. Het is de favoriete duikstek voor liefhebbers van zowel klein als groot onderwater leven. Het schone water trekt bijzondere soorten aan zoals de hydra en het zakvormig mosdiertje. Ook de faciliteiten zijn goed. Behalve een duikcentrum vind je hier een vulstation, kleedruimten, leslokalen, spoelkranen en een horecagelegenheid. De Boschmolenplas is ook over de grens bekend als duiklocatie. Er duiken hier ook veel Belgen, Duitsers en Fransen. Freediven kun je hier ook, de Boschmolenplas beschikt over een speciaal freediving platform. Duiklocatie Boschmolenplas wordt beheerd door eigenaren Mieke en Maurits van Gulick, die ook het vulstation (perslucht tot 300 bar), verhuurcentrum en de aangrenzende horecagelegenheid exploiteren.

Ga te water vanaf de steiger en geniet van het heldere water. De Boschmolenplas staat in verbinding met een drinkwaterbekken. Daarom wordt de uitstekende waterkwaliteit constant in de gaten gehouden. Verder is de Boschmolenplas de eerste zoetwaterplas in Europa met een reefballproject. De reefballs, maar ook de diverse wrakken bieden beschutting aan allerlei vissoorten (aasgarnaal, aziatische korfmossel, baars, forel, grondel, karper, snoek, snoekbaars, stekelbaars, voorn, zakvormig mosdiertje, zeelt, zoetwaterkwal, zwartbekgrondel). Een van de opvallendste wrakken in de Boschmolenplas is De Kantelaar. Deze duikattractie is 18 meter lang, 4,5 meter breed en 4 meter hoog. De Boschmolenplas ligt vlakbij het dorp Heel (gemeente Maasgouw). Het is net als de andere Maasplassen een oud grindgat, waar tot 1990 grind werd gewonnen.

Niveau: voor iedereen

Info: Indien jullie willen carpoolen, laat gerust iets weten, dan spreken we eerst af in Groot-Bijgaarden.

Voorzieningen:Duikcentrum, kiosk, kleedruimte, leslokalen, spoelkraan, terras, toilet, verblijfsruimte, verhuur van materialen, vulstation, terassen, freedive platform.

Website: http://duiklocatieboschmolenplas.nl/

Inschrijven: Graag een seintje vóór 19/08 naar club4divers@gmail.com.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.