27-07-2014 – Barrage l’eau d’heure

Beste buddy's die er niet waren,

Vandaag hebben we ons geliefde zeeland bedrogen en zijn we eens op een ander geweest, namelijk in onze eigen Ardennen, 2 duikjes gaan doen in Barrage l’eau d’heure.

Wie: Patrick B en ikzelf.

We hebben het ons geen minuut beklaagd. Ik had ook een bevoorrechte positie want ben thuis opgepikt en aan de duikstek afgezet, dus voor mij was het super relax vandaag. Het gaan en het weerkeren.
Al had ikzelf het deze morgen wat moeilijk, namelijk om mijn outfit samen te stellen, ga ik voor mijn neopreentje of ga ik voor mijn droogpakje. Na effekens te hebben nagedacht, en weet ‘s morgens doet dat pijn, heb ik besloten toch maar mijn warm droogpakje mee te nemen. Met als gedacht, de putten in de Ardennen zijn meestal koud.

Wat was dat verkeerd ingeschat zeg, toen we aankwamen stond er een stralende zon aan de hemel. In het water was het zelfs op de diepere punten, en dat is dan -25m, nog dik 18 á 20 graden en dat met een zicht van zeker 15 á 20m. Dus een neopreentje was voldoende geweest. Dus het was zweten, zowel onder als boven water. Maar het meer is echt mooi als de zon erop schijnt!

Ik moest onder begeleiding van Patrick ook nog wat met de decoboei oefenen, want sinds we op uitstap geweest zijn naar Cornwall weet ik, wil ik geen gek figuur blijven slaan met die soccis dan moet ik oefenen want daar was het soms hilarisch hoe dat ding de hoogte in ging, dus dan ga je gelijk nog meer zweten natuurlijk. Maar het is 2 keer vrij deftig gelukt. Niet perfect maar dat komt nog.
Het water was dus helder en warm dus de duikjes waren echt plezant. Je zag alles goed liggen en als je op de lijn van -25m was zag je echt ver de diepte in. Er zaten 1000den hele kleine visjes met spikkeltjes en ook met streepjes. Heel de Barrage is begroeid met zoetwatermosseltjes, allicht vandaar dat het zicht zo goed was want die mosseltjes filteren het vuil uit het water.

Na het eerste duikje hebben we ons lunchpakket aangesproken met wat frisdrank, maar wel met de afspraak om na de tweede duik ons te goed te doen aan een lekkere Leffe en voor mij iets nieuws een Wambrechies, ook zeer lekker. We vonden dat we dat hadden verdiend en ook we hadden natuurlijk weer honger dus een lekkere steak met verse en handgesneden frieten en een sausje is er ook nog ingegaan. Wat daar wel spotgoedkoop is want voor het eten hebben we maar 11 euro betaald. Al zijn de biertjes er ook niet te duur, het zicht op het meer is wel onbetaalbaar. Zeker als er in de verte nog zeilboten op ronddobberen.

Dus kort en bondig, het was leuk vandaag.

Groetjes,

Marleen.

Link foto's: https://plus.google.com/u/0/photos/107192177203428923583/albums/6144623471632937089

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.