02-05-2021 Ekeren

Ons duikseizoen is officieel begonnen, maar een aantal van onze leden staat nog niet te springen om elke week al te duiken. De watertemperatuur zit daar zeker voor iets tussen! Vorig jaar was het al vroeg warm en daardoor warmde het water ook sneller op. Maar dit jaar duurt dit allemaal toch iets langer.

Joeri, Sabine en Patrick hebben er wel zin in, Marleen kan jammer genoeg niet mee door haar vaccinatie van gisteren. Er wordt aangeraden om toch wat tijd te laten tussen vaccinatie en duiken en zij volgt deze veiligheidsregel uiteraard op.

Onderweg naar de Put is het kalm en ook op de parking valt het goed mee qua drukte. Dus we kunnen heel dichtbij parkeren, ook omdat er een paar vroege duikers al terug weg zijn. We spreken af dat Sabine zal navigeren, de mannen volgen liever (lijdzaam?) deze keer 😉

We maken ons klaar en stappen naar het water, we staan zo goed als alleen op het platform. Kap, vinnen, duikbril en handschoenen worden aangetrokken vooraleer te water te gaan met een commandosprong. De zichtbaarheid is ok. Op sommige plaatsen wat slechter, maar we hebben ook stukken waar het zicht heel goed is. Afspraak is om richting de rechtse put te duiken en dan deze op de rechterkant te houden, om dan tss de 2 putten naar de overkant te gaan. Dan naar links richting 'karper'hoek en zo terug naar het platform. Tussen de 2 putten zien we baarzen zwemmen, een 7-tal stuks, groot formaat ook. Zalig om deze nu al te zien, ze zijn duikers gewoon, ze komen dus heel dichtbij. Aan de overkant zien we nog het beeld van het zeepaardje. We maken een mooie toer rond de linkse put en in de karperhoek zien we een groot kloek exemplaar van deze vis. Aangezien karpers nogal schuw zijn, kunnen we deze niet benaderen en gaan verder. Eens aan het platform gaan we nog stukje verder, anders is onze duik toch een beetje te snel voorbij. We bewonderen nog de vele mosseltjes op de bodem, de kleine slakjes die je soms uit hun huisje ziet kruipen en zo eindigen we na 50 minuten terug aan het platform.

Boven water is het echt gezellig en het zonnetje maakt het ook warm voor na de duik nog na te bespreken.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.