04-03-2021 en 01-04-2021 Workshops drijfvermogen en vintechnieken

Joeri stuurt al onze leden een mail zodat iedereen op deze trainingen zoveel mogelijk materiaal aandoet, zoals bij buitenwaterduiken. Dus er wordt gesleurd met flessen, BCD’s, pakken, botjes, buitenwatervinnen enzovoort.

Al de leden krijgen eerst een uitleg over het uitloden en dan ook nog over het maken van een ‘plateau’. Dus hoe kunnen we allemaal mooi horizontaal hangen en wat zijn handige trucks hiervoor. Na een uitgebreide briefing hierover, gaat iedereen te water. Er wordt lood weg gelaten, lood bij gestoken, tot iedereen het gevoel heeft dat ze het goeie aantal loodblokjes mee hebben om goed onderwater te geraken en te blijven.

Daarna wordt gewerkt om zo mooi mogelijk horizontaal te hangen: armen strekken of juist niet, benen strekken, in een hoek hangen, … En de meesten hangen echt goed in ’t water. Super!

De maand erna sleuren we allemaal nog eens met al het materiaal, maar we doen het met plezier om bij te leren.

Deze keer volgt een uitgebreide briefing over vintechnieken, vooral de frogkick komt deze keer aan bod. Eerst oefenen we eens op het droge, terwijl Joeri en Sabine de vinnen vast nemen van de duikers, zodat ze al eens de beweging in de benen voelen.

Daarna is het aan iedereen om onderwater aan het werk te gaan en het is leuk om zien dat er vooruitgang wordt geboekt en dat iedereen enthousiast boven komt en al niet kan wachten om dit te testen in buitenwater.

Joeri heeft onderwater gefilmd, zodat iedereen voor zichtzelf kan nagaan waar er nog kan worden bijgeschaafd aan de techniek.

Filmpjes:

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.