15-08-2021 Geersdijk en Wemeldinge

Joeri en Sabine kunnen eindelijk nog eens mee naar Zeeland en kunnen eindelijk nog eens een funduik doen 😉 Deze keer geen briefings, debriefings, fouten zoeken, beademen oefenen tijdens het losklippen van materiaal 😀 Nee, gewoon duiken!

De kentering is perfect in de namiddag voor Wemeldinge, dus combineren we die met een rustige start in het Veerse meer. Afspraak ter plaatse rond 10u15 en vooraleer we erin vliegen babbelen we nog wat bij. Het is zo gezellig dat we de tijd wat vergeten, dus we moeten wel in gang schieten om ons klaar te maken.

Gino duikt graag met Joeri, Dirk kiest Marleen en Patrick en Sabine spreken ook af om samen te duiken. De eerste duik is ideaal, zodat we beetje gewoon worden om met elkaar te duiken, voor zover we dat nog niet zijn. 😉 Dat maakt het dan net iets gemakkelijker om in Wemeldinge te duiken.

We vertrekken ongeveer allemaal samen en genieten onderwater van de mooie kleuren van sponzen en wieren. Op het zand vinden we een baby zeedonderpad en we kunnen ook wel wat kwallen zien zwemmen. Tussen de verschillende oorkwallen vinden we ook nog een kompaskwal. Patrick vindt het super om dit allemaal te filmen. Doordat de zon er af en toe doorkomt, zie je de zonnestralen onder water alles oplichten, dat maakt dit echt een mooie duikstek.

We besluiten om na de duik rechtstreeks door te rijden naar de Stelhoeve om te vullen en daarna trekken we naar een trap die toegang geeft tot het water in Wemeldinge. Aan de tetjes is het al heel druk, vandaar dat we er een ander plekje uitkiezen. We lunchen daar, terwijl we ook ons materiaal klaarmaken, blijkbaar was onze tijd tussenin toch iets te nipt gerekend.

We gaan ongeveer een half uur op voorhand onder en het zicht valt heel goed mee. Bijna direct komen we grote velden anjelieren tegen, deze zijn echt prachtig om te zien. Je ziet er grondels tussendoor schieten, sponzen tussen groeien ook en af en toe zie je een krab op deze anjelieren rusten. De stroming valt heel goed mee en we gaan van veld naar veld. Joeri vindt verschillende harlekijnslakjes, Sabine vindt een grote zeenaald en een baby sepiatje. We kunnen allemaal de hooiwagenkrabben bewonderen, de wulken, kreeften, garnalen en zoveel meer. Na de duik komt iedereen dan ook weer met een grote glimlach op het gezicht boven.

Joeri en Sabine trakteren met wat aperitiefhapjes en cava vooraleer we dan allemaal samen naar het restaurant trekken. Het was een hele gezellige dag, waarbij we weer goed hebben gelachen. Dit hebben we echt gemist.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.