18-04-2021 Ekeren openingsduik

In 2020 is onze openingsduik helemaal niet kunnen doorgaan, dus we keken uit naar 2021, dat een veel beter jaar ging worden. Jammer genoeg gaat die verbetering met ups en downs, dus ook deze keer kunnen we geen uitgebreide openingsduik “vieren”.

Het belangrijkste stuk kan wel doorgaan en dat is het duiken 😊 ! Dus we spreken af op de parking van Ekeren rond 9u30. Het is er heel druk, want veel andere opties om te duiken zijn er nu nog niet. Maar geen probleem, de parking is groot genoeg, het meer ook, dus we zijn blij dat we er zijn.

We doen een buddy-indeling en bespreken de duik, overlopen de tekens voor onderwater, de verliesprocedure, … en maken ons dan klaar. Patrick en Gino duiken samen en besluiten de rechterkant te verkennen. Sabine en Dirk gaan ook die richting uit en Marleen en Michel besluiten de andere kant uit te gaan. Patrick, Gino, Dirk en Sabine komen elkaar een paar keer tegen, zelfs eens in het gezelschap van een grote snoek. Deze wordt zelfs meerdere keren gezien en alle duikers genieten er met volle teugen van. Er zijn veel mosseltjes te zien en ook al redelijk veel witte ei-strengen van de baarzen, dat belooft voor de volgende maanden!

Niet zover van de trap zit er ook een grote karper, maar deze is nogal schuw, dus we kunnen die jammer genoeg niet zolang bewonderen.

Na een klein uurtje duiken komt iedereen boven en Michel is heel enthousiast over de baarzen die zij hebben gezien.

Dirk en Michel verrassen ons met traktaties en deze worden enorm geapprecieerd door iedereen, want zoals gewoonlijk, na een duik hebben we altijd honger 😉

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.