18-07-2021 Ekeren oefenen navigatie

Deze week gaan we in Ekeren nog wat oefenen als voorbereiding op de IDC. De 5-punts opstijging en afdaling willen we nog even extra oefenen en dan is het vooral navigeren dat we nog eens willen herhalen. Tijdens de presentatie van onze opleiding was dit helemaal niet vlot verlopen. Extra oefenen is dus aan de orde!

De uitleg bovenwater over het kompas en navigeren wordt door Joeri gegeven. Marleen, Michel en Patrick zijn vandaag onze studenten. Sabine geeft ook nog wat extra uitleg aan Patrick over het opstijgen en afdalen, zodat hij deze week een student kan 'spelen'.

Na de uitleg en het oefenen op het droge, maken we ons klaar om te water te gaan. Het is een hele zonnige dag, dus dat maakt het extra leuk in Ekeren. Sabine oefent nog eens een afdaling en opstijging met Marleen en Patrick en daarna gaan we allemaal samen onder. Zowel Marleen, Patrick als Michel maken een vierkant onder water voor de navigatie-oefening. Deze verloopt bij iedereen vlot en ook wij kunnen goed oefenen waar we moeten hangen en hoe we goed kunnen volgen. Iedereen blij!

Joeri en Sabine oefenen nadien aan de oppervlakte nog een rescue scenario en Marleen, Patrick en Michel doen nog een toer in Ekeren op zoek naar de vissen 😉

Na de duik komen we samen op de parking waar we alles nog eens nabespreken, relaxend in onze stoeltjes 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.