19-10-2021 – 01-11-2021 Liveaboard Egypte JP Marine

Na lang wachten en verschillende lockdowns, beperkingen en niet mogen/ kunnen reizen, trekken we eindelijk terug naar tropische wateren en vissen!

Joeri, Sabine, Marleen en Dirk boeken een reis naar Egypte en bedenken dan, misschien willen er nog duikers mee van de club 😉 Dus er wordt een rondvraag gedaan en voor we het weten zijn we met een groep van 10. Na herboeken vlucht (Tui cancelled zomaar de vluchten!) en dan ook nog ons hotel na de liveaboard, houden we onze vingers gekruist tot we dan met de eerste groep van 5 kunnen vertrekken. Sabine, Joeri, Dirk, Frank en Vera zijn de gelukkigen die de 19e op het vliegtuig stappen richting Hurghada.

Met een uur vertraging komen we toe op Istanbul en dankzij de goeie regeling van Turkish Airlines, stappen we van het ene vliegtuig op het andere, met geen wachttijd 🙂 We komen toe rond 3u 's nachts en worden dan naar ons hotel gebracht in Marsa Alam. We genieten daarna volop van zon, zee en strand. Vóór het hotel is er een mooi huisrif waar we elke dag snorkelen en we genieten van het lekkere eten en drinken in het hotel. Na 2 dagen verwachten we de rest van de groep: Marleen, Dirk, Gino, Jan en Patrick komen ook eerst nog een dag genieten in het hotel vooraleer in te schepen op de liveaboard.

Op zaterdag is het dan zover, we mogen naar de boot! Tot onze verrassing vertrekt deze niet uit Port Ghalib, maar uit de haven van Marsa Alam (blijkbaar is deze niet dezelfde ;)). Dus het wandelen langs de boulevard en snuisteren in de winkeltjes zal voor een andere keer zijn. In deze haven is er geen kade, dus we worden met de zodiacs aan boord gebracht. De kamerindeling wordt gedaan, we mogen ook onze plaats kiezen op het duikdek en het uitpakken/ installeren kan starten.

Na nog een lekkere maaltijd 's avonds, briefing van de boot en het voorstellen van onszelf in de groep, kunnen we relaxen en op tijd gaan slapen. Het begin van onze duikweek!

De eerste dag doen we al 2 duiken. Shaab Marsa Alam en Shaab Nakari zijn onze duikstekken vandaag. We genieten van het koraal, de mooie rifvissen en een aantal blue spotted stingrays. We zien ook een paar schorpioenvissen, zelfs een koppeltje bij elkaar. We genieten allemaal, want wat hebben we dit gemist!

De volgende dag duiken we aan Rocky Island. Het rif is hier ook prachtig, we zien jammer genoeg geen haaien, ondanks de hevigere stroming tijdens de 1e duik. We zien wel jagende trevallies en vele scholen anthiasvissen, zalig om deze in golven van en naar het rif te zien schieten. De volgende duik in Zabargad is ook prachtig, hier zien we een octopus die zich verstopt en enkel met zijn ogen eventjes uit zijn verstopplaats komt piepen als wij iets verderweg gaan, zalig! We zien ook een schildpad aan het koraal knabbelen. Na deze 3 duiken kan er ook nog een nachtduik gedaan worden. Zalig om dan tussen het rif de garnaaltjes, krabbetjes en ander leven te zoeken. Tussen de duiken krijgen we lekker eten en er worden ook hapjes voorzien. Leuk om zo verwend te worden.

De volgende dagen doen we nog prachtige duiken, sommige met wat stroming, waardoor we de grotere scholen vis zien die worden opgejaagd door de makrelen en tonijnen. We zien schildpadden, schorpioenvissen, murenes, napoleonvissen, naaktslakken en ook nog een paar haaien: een oceanic white tip en een white tip reef shark. Het koraal is overal prachtig, soms echt ongerept, de clownvissen spelen in hun anemonen, op diepte zien we prachtig zacht koraal en ondiep zien we mooi hard koraal. Soms gaan we ook meer in gangen duiken, soms gewoon langs het rif. Tijdens de 2e nachtduik zien we jagende lionfish en ook een octopus die rondzwemt.

De duikdagen vliegen voorbij. We worden op de boot ook goed geholpen door de bemanning met het aantrekken van onze pakken, het aangeven van de vinnen, ... . We krijgen ook nog een feestje aan boord met dansmuziek en de avond erna nog een Arabisch feestje, waarbij de bemanning helemaal uit de bol gaat. We amuseren ons alleszins alle dagen en zo is de duikweek veel te snel voorbij.

Onze laatste 2 dagen rusten we wat uit in een hotel in Hurghada. Daar worden op de boulevard nog wat souvenirs gekocht en zo kunnen we blij terugkeren naar huis. Het was een geslaagde clubreis, met veel gelach, gezever en plezier. Iedereen heeft ervan genoten.

Link foto's: https://photos.app.goo.gl/1A5XC4xUDQwqVCWPA

Link video: https://youtu.be/wn1b8-6aH3I

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.