21-03-2021 Winterduik Ekeren

Onze winterduik is altijd de eerste officiële buitenwaterduik. We proberen op voorhand te duimen voor goed weer, of dit helpt of niet, geen idee, maar deze keer valt het goed mee. Het is niet te koud, het regent niet, dus we zijn blij. Op donderdag vóór de training konden we Patrick nog overhalen om mee te gaan en Gino ziet het ook wel zitten. Michel had zich al ingeschreven en dan samen met Joeri, Sabine en Marleen zijn we met een leuk groepje.

Het klaarmaken duurt nogal lang, tussen aankomst en te water gaan, zit een uur! Maar dat is normaal, alles is wat stroef, vooral de pakken en we hebben nog niet echt ons ritme terug. Patrick en Gino vertrekken als 1e naar de waterkant, Joeri en Michel doen de buddycheck op het gemak en ondertussen wandelen Sabine en Marleen ook naar het water. We besluiten allemaal om de rechterkant te onderzoeken, aangezien de rechterkant van de put nu ook toegankelijk is voor duikers.

We zien dat het groen eigenlijk al goed begint te schieten, er springen wat vlokreeftjes weg en hier en daar zien we poelslakken passeren. Gino en Patrick hebben het geluk van een grote snoek te zien en nemen hun tijd om deze te bewonderen. Ondertussen oefent Michel zijn drijfvermogen en komt ook hij blij uit het water. De koude is goed te doen, tot je een goed half uur duikt, dan begin je vooral koude handen te krijgen. Dus na 40 à 50 minuten komt iedereen uit het water.

Gelukkig hebben we lekkere warme erwtesoep gekregen, die Marleen heeft klaar gemaakt, met vers brood, door Sabine gebakken. Michel verrast ons met een cake en zo kunnen we na de duik nog gezellig nagenieten, vanop een veilige afstand van elkaar!

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.