29-08-2021 Goudzwaardweg en Zeelandbrug

De weerberichten zijn de laatste weken maar raar en vooral heel onvoorspelbaar: er wordt regen voorspeld, bewolking, kwakkelweer dus. En toch rijden we iedere keer naar Zeeland, we kunnen het ons gewoon niet laten. En al bij al, moeten we toegeven, dat weer valt altijd veel beter mee dan voorspeld. Dus ook nu, met het idee van een grijze regenachtige dag, trekken we toch naar Zeeland.

De duikplekken die eerst waren gepland zitten niet goed qua wind, dus we kiezen om niet te duiken in Stavenissen en Sint-Annaland, het zicht zou wel eens veel slechter kunnen zijn door het opwoelen van zand. Dus we rijden richting Schouwen-Duiveland en kiezen voor bovenstaande duikstekken.

We delen de buddyteams in: Marleen en Patrick duiken samen, Dirk 1 en Gino, Joeri en Dirk 2 en Sabine en Michel. Te water gaan is heel gemakkelijk, je wandelt er gewoon in langs een kiezelstrand. Het is wel eerst wat uitzwemmen om meer naar de rand toe af te dalen. Dan kan je de begroeide wand bewonderen met al het leven ertussen: ook hier vele grote zeenaalden en platvisjes, toch redelijk wat eitjes van naaktslakken, maar pas na lang zoeken vinden we de bruine plooislakken. We zien ook nog baby sepia's, deze blijven schattig! Alle babietjes zien er lief uit, ook die van de zeedonderpad die we nog vinden 😉 Aan de oppervlakte botst een buddypaar ook nog op een gigantische bloemkoolkwal, prachtig met zijn blauwe rand en blauwe gloed onder hoed.

We rijden daarna rechtstreeks door naar de Zeelandbrug en het is er al heel druk op de parking. We kunnen nog doorrijden, nadat er een paar auto's vertrekken. Maar het is er toch goed druk. Na de lunch daar vertrekken dezelfde buddyparen en bewonderen de pijlers van de brug en zoeken tussen de grote stenen naar interessant leven: we zien vele kleine visjes, brokkelsterren, kreeften, pauwkokerwormen, bruine plooislakken, ... De stroming valt hier heel goed mee, zo goed als geen, tot de laatste 10 minuten, waarbij we rustig driften naar de uitgang.

Tijdens de lunch konden we genieten van appeltaart, gebakken door Ingrid, de vrouw van Dirk 2. Na de duik, tijdens het invullen van het logboek, mogen we nog eens genieten, deze keer van een schotel gerookte zalm met een fles cava. En zo is het ook deze keer weer leuk, niet alleen tijdens de duiken, maar ook ervoor en erna. Een deel van ons trekt nog naar centrum Zierikzee om te dineren en zo sluiten we ons weekend weer gezellig af.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.